محسن جمالی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح روند اجرایی سومین دوره المپیاد جهانی نجوم که قرار است در ایران برگزار شود، افزود: روند اجرایی این دوره از المپیاد جهانی نجوم از زمان موافقت وزیر آموزش و پرورش و تخصیص بودجه از سوی دولت به این المپیاد آغاز شده است.
بودجه المپیاد جهانی نجوم یک چهارم بودجه اختصاص یافته به المپیاد جهانی فیزیک
وی با اشاره به میزان بودجه اختصاص یافته برای عملیات اجرایی این المپیاد و برنامه های میزبانی ایران از اختصاص کم بودجه به این رویداد بزرگ علمی در کشور انتقاد کرد و گفت: بودجه اختصاص یافته به برنامه های اجرایی المپیاد جهانی نجوم یک چهارم بودجه اختصاص یافته به المپیاد جهانی فیزیک است و ما مجبوریم به این بودجه کم بسنده کنیم.
سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان اضافه کرد: با توجه به تنگناها و کاستی هایی که از نظر بودجه وجود دارد مجبوریم از امکانات دولتی حداکثر استفاده را بکنیم و به سختی برنامه را پیش بریم.
دعوت از افراد مشهور دنیا در علم نجوم نیازمند بودجه است که نداریم!
جمالی با اشاره به معطل ماندن بسیاری از برنامه های جنبی المپیاد جهانی نجوم به مهر گفت: برای دعوت از افراد مشهور دنیا در علم نجوم و یا برنامه های جنبی که هر چه بیشتر می تواند ایران و علم نجوم را معرفی کند، بودجه ای نیاز است که در قالب بودجه المپیاد دیده نشده و ما تنها مجبوریم بودجه را صرف کارهای اجرایی کنیم تا حداقل استانداردها رعایت شود.
وی اضافه کرد: نیمی از بودجه المپیاد از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نیم دیگر بودجه نیز از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به این المپیاد اختصاص داده شده است اما با توجه به تنگنای بودجه در حال رایزنی برای جذب حمایت کننده مالی از سایر نهادها هستیم.
نظارت هیئت بورد جهانی المپیاد نجوم بر روند علمیات اجرایی
سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ستاد برگزاری المپیاد جهانی نجوم تشکیل شده و کمیته علمی و اجرایی کار خود را آغاز کرده اند. از سوی دیگر هیئت بورد جهانی المپیاد نجوم با ما در تماس هستند و بر روند عملیات اجرایی نظارت دارند.
وی گفت: هم اکنون کمیته علمی در مکانی به جز باشگاه دانش پژوهان جوان تشکیل شده است و کار آماده سازی تیم ایران نیز از سوی گروه علمی دیگری در حال پیگیری است تا هرگونه شائبه در مورد میزبان که دارای یکی از تیمهای قوی در المپیاد نجوم است از میان برود.
جمالی در خصوص اهمیت همزمانی سومین دوره المپیاد جهانی نجوم با سال جهانی نجوم اظهار داشت: این تقارن اهمیت خاصی به این دوره از المپیاد بخشیده و از سوی دیگر ایران نیز دارای پیشینه قوی در علم نجوم است و می توان از فرصت المپیاد برای توسعه روابط فرهنگی و علمی با دانش آموزان سایر کشورها استفاده کرد.
هنوز تلسکوپهای آزمون رصد خریداری نشده است
سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان اضافه کرد: المپیاد جهانی نجوم دارای دو بخش تئوری و عملی است که در بخش تئوری سئوالات در زمینه نجوم و اخترفیزیک مطرح می شود و در بخش عملی هم دو آزمون مهارتی و رصد وجود دارد که برای بخش رصد ما نیازمند خریداری امکاناتی از جمله تلسکوپ هستیم که البته هنوز خریداری نشده است.
وی در خصوص استفاده از تجربیات المپیاد جهانی فیزیک که دو سال پیش در اصفهان برگزار شد به مهر گفت: به طور قطع از این تجربیات استفاده می شود و اکنون رئیس امتحانات المپیاد اصفهان و بخشی از کمیته اجرایی آن المپیاد در این دوره از المپیاد حضور خواهند داشت.
جمالی در زمینه توان علمی تیم ایران که در این دوره از المپیاد شرکت می کند، گفت: تیم ایران در دوره اول مقام نخست و در دوره دوم مقام سوم را کسب کرده است و پیش بینی می شود که با آماده سازی مطلوب بتواند در این دوره نیز جزء چهار تیم اول قرار گیرد.
حضور 30 کشور دنیا در سومین دوره المپیاد جهانی نجوم
وی خاطرنشان کرد: 30 کشور دنیا در این دوره از المپیاد شرکت می کنند و دانش آموزان در اردوگاه شهید باهنر تهران مستقر می شوند. سرپرستان نیز در هتلهایی که به این منظور در نظر گرفته شده، استقرار می یابند
به گزارش مهر، سومین دوره المپیاد جهانی نجوم همزمان با سال جهانی نجوم در روزهای 26 مهر تا 5 آبان ماه سال جاری مطابق با 18 تا 27 اکتبر 2009 در تهران برگزار می شود.
نظر شما